top of page

Skulder smerter - hvor stammer de fra?

Jeg får rigtig mange ind i klinikken med skulder smerter. Klienter der ikke kan løfte armene op over hovedet eller bare op i en skulder højde. Nogle klienter er gået for lang tid og ville set tiden an før de går i en form for behandling. Mange ved ikke hvordan det opstod og det er bare blevet værre og værre.


Flere af mine klienter træner skulder og arm op hos fysioterapeuten og det hjælper til en vis grænse. Det er vigtigt med den helt rigtige øvelse til det rigtige tidspunkt i skaden - derfor er fysioterapeuten et must - da de har utrolig mange øvelser der passer til forskellige områder. Det er vigtig at der trænes på musklen - så den ikke bliver for svag og "stiv".


Når mine klienter kommer i klinikken så er det ofte fordi der nu er gået for lang tid hos fysioterapeuten uden den ønskede effekt. Mange af os er meget utålmodige - da smerterne er uudholdelige i længden. Og her skal vi lige have for øje, at det er vigtig at træningen overholdes og der forsøges med øvelser.


MEN - så mener jeg også, at have erfaret, at fysiurgisk massage sammen med træningen er utrolig effektiv. Under massagen sættes der gang i blodcirkulationen i musklerne og musklen tvinges til selvhelbredelse. Det kan lindre smerten og gøre det lettere for klienten, at træne fysioterapeutens øvelser, når det kombineres med fysiurgisk massage.


Jeg ved, at de fleste fysioterapeuter ikke mener der er evidens for massage. Det er et ord jeg har mødt en del gange fra fysioterapeuter - jeg vælger, at tolke det som, at de er bange for deres egen forretning. Det er jo skræmmende at de ikke som os massører - kan se en fordel i at samarbejde så klienten får den bedste behandling. Jeg henviser ofte til fysioterapeuter og deres øvelser da jeg på ingen måde har kenskab til de bedste øvelser til skaden.


Jeg har faktisk fysioterapeuter der er kommet i min klinik med problemer de ikke kunne løse med øvelser alene. Hvad er der galt i det? At erkende vi kan noget forskelligt! Jeg ved det ikke er alle fysioterapeuter der er så firkantede, at de ikke kan se at massage kan give et godt boost til genoptræningen.


Desværre er der flere af de klienter i min klinik, der har den holdning til fysioterapeuten som er: "det hjælper ikke en skid - de rører mig ikke - jeg får kun øvelser og nu har jeg gået der utallige gange og er ikke kommet et skridt videre"


Når min klient siger dette - kan jeg godt forstå deres frustration - og så er mit svar altid "kombiner altid din fysioterapi med massage - så får du den bedste cocktail"

Fysioterapeuter gør det som regel rigtig god i et genoptræningsforløb efter en skade - de ved hvilke øvelser der skal benyttes - så hør altid dem ad sammen med valget af massage.


Har du skulder problemer?


Så book din behandling nu også selvom du går hos en fysioterapeut - jeg passer behandlingen ind til de evt. smerter du har. Har du meget ondt så vælger du maks. 40 minutters behandling.

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page