top of page
Babyterapi

Babyterapi

Er du i tvivl om dit barn har spændinger?

Ligger barnet sig i en bue på puslebordet?

Er det altid samme side barnet ser eller ligger hovedet til?

Er dit barn utilpas og virker det som om det har ondt i nakken eller ryggen?

Har dit barn ondt i maven eller hård mave?

Vil dit barn ikke sove?

Er dit barn meget urolig?

Har du hørt at tungebåndet kan være for stramt?

Eller vil du bare give dit barn en god start og få evt. spændinger og anden væk efter en hård fødsel?

For din baby er det en stor fordel, at få Kranio-Sakral-Terapi efter fødslen eller nogle uger efter fødslen når I er kommet til rette i hjemme med den nye familie. De små tager rigtig godt imod behandlingen som er meget let med enkelte teknikker. Teknikkerne er med til at fjerne spændinger som er opstået f.eks. efter en hård fødsel. Det kan være den bedste kikstart i livet til din baby, at besøge en Babyterapeut, der har en uddannelse til at kunne behandle babyer.

Hvordan foregår en behandling?

Jeg tjekker dit barn for eventuelle spændinger og laver en afspænding og bindevævsmassage - lette Kranio-Sakral teknikker benyttes for afspænding ved kranie. Det vil ofte få din baby til at falde helt til ro og måske falde i søvn.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Normalt skal der kun 1 - 2 behandlinger til når de er så små. Babyer har simpelthen ikke fået en masse ind i systemet så en behandling kan være nok alt efter problemstillingen.

Tungebåndet skal det klippes?

Måske du har været til undersøgelse hos lægen og vedkommende har vurderet, at tungebåndet skal klippes for at din baby bedre kan amme. Så, har jeg hørt fra en forældre, med et barn der har fået tungebåndet klippet i Holland, at Hollænderne mener det er vigtigt for det gode resultat bagefter - at din baby får Kranio-Sakral-Terapi inden en evt. operation og bagefter operationen - Hvorfor? Jeg er sikker på det er fordi, at Kranio-Sakral-Terapi afspænder mange muskler i området ved hals, nakke og kæbe. Samtidig afspændes Nervus Vagus som er den store hoved nerve i halsen. Resultatet skulle blive bedre iflg. ovenstående fordi musklerne og nerven ikke vil spænde op i tungeområdet. Spørg evt. læge eller andre forældre hvad de har haft af erfaring til dette før du beslutter dig for behandling.

 

Læs her i bloggen om emnet.

Hvor gammel skal de være før de må få babyterapi?

De må komme lige efter I er kommet hjem med barnet. Det er ofte en god ide at få en Kranio-Sakral-Terapi som ren wellness efter en hård omgang ud af moderen. Når dit barn først er ved at være 6-9 måneder skal du være opmærksom på at du kan booke en behandling, hvor dit barn ikke vil behandles. Når først de bliver meget bevidste så kan de protestere og der skal ikke udøves "overgreb" på dit barn - det skal selv være med. Du er den der bedst kan vurdere om dit barn har en stærk vilje og ikke vil have en Kranio-Sakral-Terapi . Jeg gør opmærksom på, at hvis du alligevel booker en behandling og dit barn ikke ønsker at jeg skal behandle så kan jeg ikke godtgøre behandlingen da tiden er booket.

En behandling hos DortheMargrethe.dk kan indeholde både Kranio-Sakral-Terapi og babymassage. Booker du en behandling til dit barn - kan du samtidig lære babymassage. Du får en dejlig kontakt til dit barn, hvis du dagligt giver din baby massage efter et varm afslappende bad.

Cases

 

Tveæggede tvillinger der ikke finder soverytmen - så de sover samtidig. Jeg fik besøg af to fire ugers drenge - hvor de havde fået opbygget hver deres soverytme. Moderen syntes det var hårdt, at den ene sov kort og den anden længere - det gav sit udslag i at hun hvis hun ikke styrede det, havde et barn vågen hele tiden De sov utrolig meget forskudt af hinanden og moderen forsøgte som anbefalet af jordemoderen, at vække dem samtidig når en vågnede. Så lykkedes det ikke at få nr. 1 til at sove efter en kort lur så måtte de begge op, det var frustrerende for hende .Jeg undersøgte dem begge og fandt få spændinger i ryg og nakke på dem begge. Bestemt ikke noget der var alvorligt og måske var det heller ikke en årsag til de ikke ville sove. Men er ikke sært når de har været viklet ind i hinanden i maven, at der kan komme nogle dårlige ligge stilligner og derved muskler der er lidt mere spændt i den ene side. Under behandlingen faldt de begge i søvn på briksen og moderen - ingen tvivl om de var trætte og nød det. Moderen fortalte nogle dage efter at de næsten havde sovet i to døgn efter første behandling og der kom en anden rytme ind i deres sovemønster. De fik en behandling mere efter tre uger og så gik der lidt tid før de igen vente op og ned på hvem der sov længst. De har nu på de første 6 måneder fået tre behandlinger og nu virker det som om det hele er på plads. Meget ofte er en behandling nok - men i disse tvillingers tilfælde så skulle der lige lidt ekstra til.

 

Dreng på 5 uger

Der kom et forældre par i klinikken med en lille dreng på 5 uger - han havde døjet med med kolik og forældrene havde været ved et par andre sundheds-behandlere før de kommer til min klinik. De havde brugt behandlere, der mener, der er evidens for deres teknikker dvs. det er fysioterapi/kiropraktik. Men det var ikke lykkedes at få den lille dreng til at blive glad og fri for kolik smerterne.Jeg behandler ham med afspændingsterapi og viser forældrene hvordan de kan massere hans mave/tarm så det luft der evt. er i tarmen kan komme ud og han kan få det bedre. Efter lidt over en uge kommer der en tilbagemelding fra forældrene i form af en anmeldelse på Google. Her skriver de, at den lille dreng ikke havde haft en eneste urolig aften efter behandlingen hos mig. De skriver samtidig at - de var meget skeptiske over for Kranio-Sakral-Terapi men tror nu på, at det ikke kun er den "hårde" evidens-baserede lægevidenskab der virker. Det er utrolig dejligt at få en sådan tilbagemelding på mine behandlinger - det betyder alt at man kan se det virker.

Babyterapi
Baby Kranio sakral terapi

Hvad siger mine klienter

bottom of page