top of page
Hesteterapeut
RABAT KUPON

Rabatten på de 10 % kan ikke benyttes sammen med andre rabatter fra siden. Kan benyttes en gang pr. hest.

Heste-terapi

Jeg tager hånd om dig og din hest - er du skæv i hofte og ryg - så mærker din hest det.

Book også Kranio-Sakral-Terapi til dig selv, når din hest er i behandling
med "Kranio-Sakral-, Healing og Afspændings-Terapi"  
På den måde bliver i det bedste makkerpar på banen.

Se mere om priser og booking nederst på siden.

Kranio-Sakral-Terapi er en manuel behandlingsform til, at løsne op for spændinger i hestens krop. Med Kranio-Sakral-Terapi arbejder jeg med centralnervesystemet. Hvis der er spændinger og traumer ophobet i hestens krop, kan det gøre hesten meget stresset, utilpas, fintfølende, bange, på vagt eller lettere ”sur”. Hesten kan også som mennesker få hovedpine, spændinger i nakken og virke ugidelig. Heste er super modtagelige i Kranio-Sakral-Terapien.
 

Hesten elsker det og er der flere heste i samme stal som får behandling, står de og ”snupper” lidt fra siden mandens behandling. Det oplevede jeg, da jeg havde behandlet Steen, en stor sort 170 cm høj hingst og tidligere konkurrence-hest. Efter sin egen Kranio-Sakral- og Healings Terapi stod han med mulen inde igennem tremmerne til Mama, tidligere jockey-hest, som fik behandling efter ham. Han stod stille og nød hendes behandling.

Hvad er dét Kranio Sakrale system egentlig og er det hokus pokus?
Det Kranio Sakrale system består af: Kraniet/Korsben hvor Cerebrospinalvæsken væsken flyder fra kranie, ned igennem rygsøjlen og til korsben. Det er vigtig at Cerebrospinalvæsken flyder fint og der ikke er nogen spændinger ned igennem ryggen.

Behandlingen har en god virkning på musklerne, senerne, bindevævet og sørger også for at ”kanalerne” er åbne igennem kroppen. Det kan give spændinger og problemer i kraniet og påvirke hjernen. Det kan give diagnoser som: stress, hovedpine, sløvhed, apati, forvirring, angst, uro, rastløshed og andre symptomer. Problemer med nakke- og hovedspændinger kan brede sig ned til lænden/korsbenet og give problemer der også.

Kranio-Sakral-Terapi er en alternativ behandlingsform, der er i hastig vækst hos mennesker, heste og hunde. Det er fordi behandlingen er så effektiv, at flere benytter det på sig selv og hesten, da det kan give det bedste makkerpar. Hvis begge hviler i sig selv og spændingerne løbende behandles – giver det jer begge de bedste resultater.

Hos hestene har jeg set at Kranio-Sakral-og Healings- og Afspændings-Terapi kan afhjælpe med følgende:

- Muskel spændinger i nakken
- Skævhed/stivhed i kæben, nakken, ryggen eller bækkenet
- Spændte muskler i hestens krop
- Rygsmerter
- Gjordkrampe
- Urolig, stresset eller nervøs hest
- Fordøjelsesbesvær/begyndende mavesmerter med græs
- Bedre blodomløb
- Takt problemer
- Ændringer i karakter, bliver den ugidelig, sur, teen age-agtig og protesterer
- Dårlig koncentration og lytter ikke dine tegn
- Uforklarlige reaktioner på smerter
- Vil ikke rigtig springe eller galopere
- o.m.a….

 "BLIV DIN HEST´S BEDSTE MAKKER"

Kranio-Sakral-Terapi til rytter og hest 

Jeg ser jer som det hele "makkerpar". Din hest mærker dig når du er sammen med eller rider den. Hvis du er stresset, ked af det, usikker eller bare kan mærke i ikke helt har rytmen eller ikke helt "hænger sammen" - kan det helt klar anbefales, at du også får behandlinger med Kranio-Sakral-Terapi i samme periode som din hest. På den måde finder i den ro sammen i har brug for.


Kranio-Sakral-Terapi kan benyttes til ren velvære og afslapning hos hesten. Hvis du har presset den til træning eller konkurrence-ridning og den har været hårdt belastet i en periode og skulle yde noget ekstra. Det giver en total afslapning af hesten under terapien. Det er rent velvære og hesten kan stå og blive helt saglig og dingle lidt – det er fordi den nyder terapien.

Hos nogle heste kan der være en markant forskel på hesten efter en terapi – hesten er mere glad og du vil kunne se på kroppen der er sket noget – de bliver smidigere og ørene vil stå op. Normalt skal der løbende terapi til din hest, hvis du benytter den til konkurrence-ridning. Ellers skal der 2-4 terapier i et forløb. Efter disse terapier skal der gerne ske en mærkbar ændring af din hest til det bedre.

I mine terapier vil din hest få en rolig og dyb kontakt til mig, da jeg benytter healing, let afspændings-massage og Kranio-Sakral-Terapi. Derfor er det vigtig når jeg foretager en terapi, at du også er der til at give din hest den kendte tryghed og der er lidt ro i stalden. Hvis det er muligt skal terapien helst ikke foregå i den tid, hvor stalden er fuld af andre rytter og heste der skal gøres klar.

Heste terapierne kan ikke bookes via. mit booking-system, da der skal beregnes tid til kørsel.  Du kontakter mig enten på mail eller mobil.

Priser på Kranio-Sakral-, Healing og afspændings-Terapi 

 

Tid: ca. 50-60 min. pr. terapi

kr. 850​ pr. hest + kørsel (se nedenfor)

Weekend tillæg: 125 kr. 

Kørsel:

0-10 km + 0 kr.

10-30 km + 150 kr.

30-50 km + 200 kr.

50-75 km + 250 kr.

>75 km. takst 5,00 kr. pr. km. 

Kørsels tillægget er udregnet fra klinikkens adresse Holmevej 180, 8270 Højbjerg. Du betaler kørsel begge veje - hvis I er flere hesteejer i samme stald der ønsker terapi til jeres heste, kan I dele kørselsudgiften imellem jer - kørselsudgiften afregnes med den der booker tiderne. Kørsel opkræves efter revisor beregning. Eksempel 27 km dvs. 54 km (både ud og hjem) i alt kr. 250 kr. i kørsel. 

 

Kranio-Sakral-, Healings- og afspændings Terapi + Kranio-Sakral-Terapi til rytter: Tid ca. 50-60 min. kr. 850​ (hest) + 50 min. kr. 650 (rytter i klinik). Pakke pris i alt med rabat kr. 1.350. (Anden rabat kan ikke benyttes i denne behandling)

Gruppe rabat til flere heste i samme stald (min. 3 stk. max. 5 stk.): Der gives 10 % rabat på flere terapier samme dag. Du behøver ikke være ejer af alle heste - men kan aftale med andre i samme stald, at I booker terapierne samme dag efter hinanden. Aflyser en af jer én tider - skal I selv koordinere, at flytte tiderne sammen og kontakte mig straks med antal heste der skal have terapi. Giv oplysninger på alle ejer, hestenavn og mobil telefonrummer ved booking. (Grupperabatten kan ikke benyttes med anden rabat)

 

Aflysning - SKAL ske senest 24 timer før en booking på M: 52 40 12 46. Ellers sendes faktura på MobilePay anmodning på terapiprisen.

Find min Heste terapi på:

Facebook: https://www.facebook.com/Hestekraniosakralterapi

Instagram på: @hestekraniosakralterapi

Cases med heste Kranio-Sakral- og Afspændingsterapi-Terapi

Hoppe - Odder

Jeg bliver kaldt til en hoppe i Odder som lige er hjemtaget til deres nyrenoverede stald. Hesten havde stået ude i anden stald længe. I mellem tiden havde ejeren renoveret stalden og fået tre køer til stedet. Da hoppen skulle på fold første gang, så den køerne og gik i panik. Hun stejlede og ejeren kunne ikke holde hende. Hun løb ud af hovedvejen i panik mod Odder.

 

Hun blev indfanget - men nu stod hun i stalden og hele kroppen rystede som sad der 1000 fluer på hende. Ejeren havde prøvet lidt forskelligt - men hendes rysten forsvandt ikke. Ejeren havde selv på et tidspunkt prøvet Kranio-Sakral-Terapi til sig selv og viste ikke man kunne tilbyde heste dette.

 

Da jeg starter op på behandlingen ryster hoppen meget - men inden for en 15-20 min. begynder hun at slappe af og hendes rysten forsvinder kort og kommer lidt igen. Men - efter en time står hun helst stille og hendes rysten er nu væk for en stund. Vi aftalte, at jeg skulle komme ugen efter til en opfølgende behandling - men ejeren fik selv Corona og hun aflyste - men skrev at hoppen havde det "meget bedre" - så én behandling var det der skulle til, for at få hoppen til at stresse ned igen.


Steensberg - også kaldet Steen - Vallak

Steen fik akut ondt i maven en
 eftermiddag og jeg blev ringet op akut for at behandle Steen. Ejeren var grædende og jeg kunne heldigvis rykke ud med det samme.

 

Steen var om morgen, ved en fejl sendt på en fold med en masse græs og det kan han ikke tåle i maven. Mange heste kan ikke tåle ret meget græs - det giver dem mavesmerter og kolik. Det er bestemt ikke godt for hestene.

 

Steen - han sparkede sig selv op mod bugen og smaskede løs og det tydede på han havde mange mavesmerter. Hans ejer havde tidligere brugt mig og tænkte med det samme på Kranio-Sakral-Terapi - simpelthen fordi det giver hesten så meget ro og afslapning at den ofte pærer på staldgangen under behandlingen. Kranio-Sakral- og Afspændings-Terapi giver en rigtig god effekt til fordøjelsen hos hestene. Steens ejer var ulykkelig for hans situation, for hun havde før haft dette kolik problem med Steen, hvor hun måtte kæmpe med ham dag og nat i et døgn så han kom ovenpå. 

 

Jeg skyndte mig, at hoppe i bilen og afsted til Malling syd for Århus, for at se til Steen. Jeg håbede, jeg kunne hjælpe ham med de stærke mavesmerter han havde fået. Kranio-Sakral-Terapi er effektiv til at få hesten til, at slappe af og give slip på alt. 

Da jeg ankommer kigger Steen med blanke og tomme øjne på mig - men det var som om han tænkte "Du kan hjælpe mig" - så han stoppede med at sparke sig selv og slappede af da jeg begyndte at behandle ham. 
Han stod stille imens jeg arbejdede og det havde jeg ikke troet efter ejeren fortalte han havde sparket efter sin bug hele tiden. 

 

Allerede efter 5 min. da jeg var i gang med afspænding af mellemgulvet - giver Steen er ordentlig suk og begynder at trække vejret ned i maven igen. Inden var han helst stenhård og trak vejret til lungerne ikke længere - så det var tydeligt at han kunne mærke jeg var der for at hjælpe.

 

Normalt tager en behandling ca 50-60 min og da jeg havde behandlet ham 40 min. brummer Steen endelig dybt og så slipper han afføringen. Han får et helt andet udtryk i øjnene og bliver meget mere afslappet. Alt det græs han havde stået og guffet i sig lå nu på staldgange helt lys grøn som om det var lagt der efter en græsklipning.

Missionen lykkedes. Steen fik det meget bedre allerede samme dag og dagen efter fik jeg besked om alt var godt og at han havde det godt igen. 

Når jeg får heste med kolik så arbejder jeg på den afspænding i mave/tarm og krop som får hesten til at slappe af og slippe spændingerne og det virker som regel allerede efter første behandling.


Shiri - hoppe

Shiri fik sin første behandling i 2021, hvor hun havde symptomer på start til forfangenhed. Hun fik en Kranio-Sakral, Healing- og Afspædnings-Terapi og det hjalp hende dengang. Nu syntes ejeren at hun skulle have en behandling igen da hun virker lidt stiv i kroppen. Da jeg kommer til stalden er Shiri trukket ind i stalden en time før og der er der ikke synlig tegn på stivhed hos hende - fortæller ejeren. Da hun trækker hende ud fra båsen er hun helst stiv og låst. Det er som om hun næsten ikke kan gå og vi kan lidt sammenligne det med når vi selv er låst og har ondt i lænden. Hun opfører sig fuldstændig som når et menneske har ondt i lænden. Hun kan næsten ikke bevæge benene og det virker som om hun lidt mister kraften i højre bagben.

Jeg ser med det samme, at vi skal have afspændt hendes muskler i ryg og bagparti - hun er meget spændt op. Jeg arbejder et stykke tid på hendes bagparti og op langs ryggen og det løsner sig en anelse i bagpartiet - hun får så dækken på lidt og jeg arbejder videre på forparti, hals og skulder. Jeg vender tilbage til bagpartiet og får løsnet op i ryg og korsben og musklerne får en tur mere. Hun får et godt "skud" magnesium olie på bagpartiet som masseres dybt ind i huden (under hårene). Efter en time er alt forsøgt og hun får ro i stalden og lidt hygge guf. Hun får dækken på til at holde varmen fra massagen inde i kroppen så længe som muligt.

To dage efter får jeg en melding at Shiri har det noget bedre end da jeg var forbi og er knap så spændt op. Men hun skal have lov at gå en uges tid så kan det blive godt med en opfølgende behandling, for at sikre at hun får det sidste afspændt. 

Hugi på Holme Nygård i Højbjerg 18 år og Islænder

Hugi havde fået nyreslag en nat i 2019 og da jeg møder stald-lederen en dag på sti-systemet ved gården og vi kommer til, at tale om at jeg foretager hesteterapi. lederen af stedet spørger mig om jeg ikke kunne komme og forsøge mig på Hugi - han har det meget skidt.

 

Der gik lidt tid pga. før jeg kunne afgive frivillig sponsorterapi til Hugi - men tilsyneladende kommer jeg på det rigtige tidspunkt, for de havde netop talt om dagen før, at han skulle i heste-himlen. Jeg afser tid allerede dagen efter, da jeg er tvangslukket i klinikken pga. Corona, og laver den første Kranio-Sakral-Terapi på Hugi. Han skulle lige til protestere lidt i starten - men til sidst måtte han kæmpe imod træthed. Et par dage efter taler jeg med stedet og de fortæller mig de har fået en helt anden hest. Han er sulten, krævede mad, var fræk og havde forandret sig fuldstændig. Han fik en opfølgning 2 gange mere, for at sikre os, at han var helt oven på igen - Han slap altså efter 3 behandlinger for, at komme i heste-himlen. Det er bare så fantastisk for stedet.

Hvad siger mine klienter

bottom of page