top of page

Klienten med unødvendig indlæg i den ene sko

Jeg fik besøg af en klient på 56 år, der havde bestilt en fysiurgisk massage behandling og han havde et indlæg i den ene sko da han kom. Indlægget havde han gået med siden han var 15 år. Det er altså 41 år med et indlæg i skoen uden siden hen at få det tjekket om det stadig var nødvendig!


Han kom med smerter i ryggen og lænden efter længere tid. Som jeg altid gør, når der kommer nye klienter, undersøger jeg om klientens ben er lige lange når han ligger på ryggen på briksen.


Hvis benene ikke er lige lange, kan det betyde at bækkenet står skævt og en anelse drejet. Det kan give smerter i ryggen og lænden.


Jeg kunne med mobiliserings teknikken se, at hans ene ben var ca. 2 1/2 cm kortere end det andet. Jeg lavede min teknik og tjekkede så igen - men der skulle lige lidt mere til med teknikken til bækkenet var faldet på plads. Efter få minutter var begge ben lige.


Vi aftalte, da han alligevel skulle komme ugen efter for at få fysiurgisk massage, at han skulle tage indlægget ud af skoen til vi skulle ses igen.


Han forlod klinikken uden indlægget i skoen - men i lommen :-)


En uge efter kom han, for at få én opfølgende behandling med fysiurgisk massage og jeg starter med at tjekke om han er skæv i benene efter denne uge uden indlæg. Til hans store overraskelse fortæller jeg ham at hans ben er lige og han er forundret da han jo har gået med indlæg i 41 år og efter få minutter har jeg udbedret det.


Det er vigtig når du oplever at du får at vide, at du skal have indlæg i skoene at du ikke tager det for vare - måske du skal forbi en behandler der kan afhjælpe dette før du bruger tusinde af kroner på et indlæg - som jo bare holder dig skæv.


Klienten kom retur efter et års pause med fysiurgisk massage og her blev han igen tjekket for skævhed i bækkenet - men han var fint lige på begge ben.


Det er selvfølgelig vigtigt at du vælger en behandler der har en uddannelse i "bækken" - som ofte er en overbygning på grund uddannelsen.


Du kan altid komme til mig hvis du har fået denne besked hos en kiropraktor eller fysioterapeut. Få tjekket om det er bækken og muskulært før du bruger de mange penge på et indlæg, der alligevel bare holder dig skæv.21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page