top of page

Gua Sha - hvad er det?

Gua Sha er en effektiv asiatisk behandlingsform, hvor jeg skraber med et låg på din hud flere gange. Derved sker der en op-blusning af din hud og blodcirkulationen går i gang på stedet hvor der skrabes. Det kan gøre lidt ondt og der vil efter behandlingen være tydelige blodudtrækninger på din hud. Efter behandlingen kan du se, hvor dit største problem er i kroppen, da der vil være en meget tydelig rød farve efter behandlingen på lokale steder på kroppen.


Jeg plejer, at sige til mine klienter: " Du ligner en der er trukket hen ad asfalten bagefter"


Det kan tage op til en uges tid før mærkerne er væk. Så du skal ikke få behandlingen op til en ferie hvor du skal i badetøj :-)


Hvad betyder navnet?

Gua: at skrabe Sha: rødt hævet udslæt

Hvad er den effektiv til?

Jeg har erfaring i klinikken med, at denne behandling kan give hurtigere restitution efter f.eks. spinning, landevejs-cykling, løb, vægttræning eller andre former for muskel-belastende træninger da teknikken med skrab over huden, trækker affaldsstoffer hurtigere ud af musklerne. Der sættes gang i blodcirkulationen i området og det er med til at sætte gang i kroppens heling.


Jeg benytter også teknikken hvis det er svært efter flere behandlings forsøg, at få langvarige muskelspændinger væk ved nakke, skulder og ned af ryggen.


Selvom jeg ikke tager klienter ind der er syge - så kan denne behandlingen nogen gange hjælpe klienter der har haft langvarig lungebetændelser og hoste og ikke føler de kan komme over det. De asiatiske behandlere har stor erfaring med, at det kan gøre det sidste til en klient får det meget bedre. Så går du med nogen af de ovenstående problemer konstant - så kontakt mig for en snak - så ser vi om vi skal prøve det af på dig.


Behandlingen Gua Sha er ikke hos mig en selvstændig behandlings form - jeg bruger den hvor den giver mening og altid i samråd med dig som klient. Jeg vil altid spørge dig først om vi skal prøve dette af som teknik.


Hvis du selv vil have behandlingen - booker du en behandling og siger i klinikken du ønsker Gua Sha :-)

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page