top of page

Tungebånd og god viden fra en mor

Opdateret: 16. jan. 2023

Malou June fra Mamaguide har besøgt mig i klinikken med hendes datter og hun er nu aktiv i at få nybagte forældre til, at vælge det rigtige når der skal klippes tungebånd på ens baby.


Malou June fortæller: "Eksperter der har styr på tungebånd og klip heraf anbefaler kraftigt at barnet bliver behandlet før og efter klip, for at tungebåndet skal hele korrekt op. Hvis der er spændinger i kroppen op til klippet, vil helingen ikke blive lige så vellykket som hvis spændingerne er væk." Fortæller Malou June.


"Det kan opleves at selvom tungebåndet klippes - vil den positive effekt udeblive eller være enormt forsinket, ligesom arvævet under tungen kan blive hårdt og fordelene ved klippet derved udebliver. Hvis behandlingerne ikke bliver givet op til klippet og efter - kan spændingerne forstærke generne der viste sig før klip. Behandlingerne og klippet "før og efter" bør derfor hænge sammen, for at få det optimale resultat. Dette gælder også for læbebåndsklip samt kindklip. Behandleren bør foretage en vurdering af, hvor mange behandlinger der er nødvendige før klippet (som regel 2-6 stk.), således at kroppen er så løsnet op som overhovedet muligt." Fortsætter Malou June.


"Det her gælder også at mor og evt. far som skal i behandling med Kranio-Sakral-Terapi så hun/han er afspændt inden tungebånd klippes på baby. Det er fordi nervesystemet hos mor og baby er forbundet i de første cirka syv år. Klippet VIL give et traume fysisk og hos enkelte også psykisk. Selvom man er forberedt kan det ikke undgås at kroppen får et chok. Derfor er behandling efter klip ligeså strengt nødvendigt som før klippet, således at væv i kroppen kan blive afspændt igen og det klippede væv dermed heler så fleksibelt som overhovedet muligt, for at fordelene får fri bane." Afslutter Malou June med et smil.


Hvilken behandling vælges ifølge Malou June og de eksperter hun kom til i Holland?


For at du kan sikre dig, at behandleren kan afspænde korrekt før klip på din baby, skal behandleren have uddannelsen i Kranio-Sakral-Terapi Baby 0-2 år, en overbygning som Babyterapeut eller uddannet i nervesystemet. Du SKAL derfor vælge en uddannet behandler så tjek behandlerens uddannelse på dennes hjemmeside eller søg info og råd hos Malou June.


Det er vigtigt, at understrege, at behandleren udviser respekt og ro overfor din babys grænser. Ignorering af dette kan føre til utryghed, ved at blive rørt ved omkring hoved og mund allerede, før klippet. Det kan medføre flere spændinger - og derved øget risiko for et mislykket klip der ikke fører til positiv effekt.


Så vælger du behandling - kan det være det bliver korte behandlinger de første 1-2 gange - til tilliden og trygheden hos baby er der til behandleren. Er du selv tryg ved den valgte behandler vil dit barn også kunne mærke dette.


Behandlingen Malou June anbefaler omfatter Kranio-Sakral-Terapi/Babyterapi eller behandling hos Osteopath med samme erfaringer med nakke, kranie, og nervesystem.

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page