Heste Kranio Sakral-, Healings- og afspændings-Terapi

Hvad er Kranio-Sakral-Terapi ?

Kranio-Sakral-Terapi er en manuel behandlingsform til, at løsne op for spændinger i hestens krop. Med Kranio-Sakral-Terapi arbejder jeg med centralnervesystemet. Hvis der er spændinger og traumer ophobninger i hestens krop, kan det gøre hesten meget stresset, utilpas, fintfølende, bange, på vagt eller lettere ”sur”. Hesten kan også som mennesker få hovedpine, spændinger i nakken og virke ugidelig. Heste er super modtagelige i Kranio-Sakral-Terapi behandlingen.
Hesten elsker det og er der flere heste i samme stal som får behandling, står de og ”snupper” lidt fra siden mandens behandling. Det oplevede jeg, da jeg havde behandlet Steen, en stor sort 170 cm høj hingst og tidligere konkurrence-hest. Efter sin egen Kranio-Sakral- og Healings Terapi stod han med mulen inde igennem tremmerne til Mama, tidligere jockey-hest, som fik behandling efter ham. Han stod stille og nød hendes behandling.

Hvad er dét Kranio Sakrale system egentlig og er det hokus pokus?
Det Kranio Sakrale system består af: Kraniet/Korsben hvor Cerebrospinalvæsken væsken flyder fra kranie, ned igennem rygsøjlen og til korsben. Det er vigtig at Cerebrospinalvæsken flyder fint og der ikke er nogen spændinger ned igennem ryggen.

Behandlingen har en god virkning på musklerne, senerne, bindevævet og sørger også for at ”kanalerne” er åbne igennem kroppen. Det kan give spændinger og problemer i kraniet og påvirke hjernen. Det kan give diagnoser som: stress, hovedpine, sløvhed, apati, forvirring, angst, uro, rastløshed og andre symptomer. Problemer med nakke- og hovedspændinger kan brede sig ned til lænden/korsbenet og give problemer der også.

Kranio-Sakral-Terapi er en alternativ behandlingsform, der er i hastig vækst hos mennesker, heste og hunde. Det er fordi behandlingen er så effektiv, at flere benytter det på sig selv og hesten, da det kan give det bedste makkerpar. Hvis begge hviler i sig selv og spændingerne løbende behandles – giver det jer begge de bedste resultater.

Hos hestene har jeg set at Kranio-Sakral-og Healings- og Afspændings-Terapi kan afhjælpe med følgende:

- Muskel spændinger i nakken
- Skævhed/stivhed i kæben, nakken, ryggen eller bækkenet
- Spændte muskler i hestens krop
- Rygsmerter
- Gjordkrampe
- Urolig, stresset eller nervøs hest
- Fordøjelsesbesvær
- Bedre blodomløb
- Takt problemer
- Ændringer i karakter, bliver den ugidelig, sur, teen age-agtig og protesterer
- Dårlig koncentration og lytter ikke dine tegn
- Uforklarlige reaktioner på smerter
- Vil ikke rigtig springe eller galopere
- o.m.a….og hvor du også kan være en årsag.

                                       "BLIV DIN HEST´S BEDSTE MAKKER"

Kranio-Sakral-Terapi til rytter og hest 

Jeg ser jer som det hele "makkerpar". Din hest mærker dig når du er sammen med eller ridder den. Hvis du er stresset, ked af det, usikker eller bare kan mærke i ikke helt har rytmen eller ikke helt "hænger sammen" - kan det helt klar anbefales, at du også får behandling med Kranio-Sakral-Terapi i samme periode som din hest. På den måde finder i den ro sammen i har brug for.


Kranio-Sakral-Terapi kan benyttes til ren velvære og afslapning hos hesten. Hvis du har presset den til træning eller konkurrenceridning og den har været hårdt belastet i en periode og skulle yde noget ekstra. Det giver en total afslapning af hesten under behandlingen. Det er rent velvære og hesten kan stå og blive helt saglig og dingle lidt – det er fordi den nyder behandlingen.

Hos nogle heste kan der være en markant forskel på hesten efter en behandling – hesten er mere glad og du vil kunne se på kroppen der er sket noget – de bliver smidigere og ørene vil stå op. Normalt skal der løbende behandlinger til din hest, hvis du benytter den til konkurrenceridning. Ellers skal der 2-4 behandlinger i et forløb. Efter disse behandlinger skal der gerne ske en mærkbar ændring af din hest til det bedre.

I mine behandlinger vil din hest få en rolig og dyb kontakt til mig, da jeg benytter healing, let afspændings-massage og Kranio-Sakral-Terapi. Derfor er det vigtig når jeg foretager behandlingen, at du også er der til at give din hest den kendte tryghed og der er lidt ro i stalden. Hvis det er muligt skal behandlingen helst ikke foregå i den tid, hvor stalden er fuld af andre rytter og heste der skal gøres klar.

Behandlingerne kan ikke bookes via. mit booking-system, da der skal beregnes tid til kørsel.  Du kontakter mig enten på mail eller mobil.

PRISER

Tilbud frem til 30. december 2020 kr. 450 + kørsel.

Kranio-Sakral-, Healing og afspændings-Terapi Tid ca. 60 min. kr. 850​ pr. hest.

Kranio-Sakral-, Healings- og afspændings Terapi + Kranio Sakral Terapi til rytter: Tid ca. 60 min. kr. 850​ (hest) + 50 min. kr. 650 (rytter i klinik). Pakke pris i alt med rabat kr. 1.350

Gruppe rabat til flere heste i samme stald: Der gives 10 % rabat på flere behandlinger samme dag. Du behøver ikke være ejer af alle heste - men kan aftale med andre i samme stald, at i booker behandlingerne samme dag. Aflyser en af jer én behandling - skal i selv koordinere, at flytte behandlingerne sammen og kontakte os straks med antal heste der skal behandles. Rabatten gives ved min. 2 behandlinger samme dag. Der gives ikke grupperabat på evt. behandlinger hvor der allerede er rabat.

Kranio-Sakral-, Healings- og afspændings Terapi + Kranio Sakral Terapi til rytter: Der gives 10 % rabat på prisen. Der skal afregnes for både rytter og hest samme dag. Booking for rytter sker i klinikkens bookingsystem. 

Kørsel-tillæg afregnes på behandlinger der udføres i perioden med udd. pris fra 01.09.2020 til 30.12.2020, derefter vil der kun tillægges kørsels på behandlinger over 25 km.

 

De første 5 km fra klinikkens adresse er gratis.

5-25 km - kr. 100

25-50 km - kr. 200

>50 kontakt mig

Kørselstillægget er udregnet fra klinikkens adresse Holmevej 180, 8270 Højbjerg for Kranio-Sakral-, Healings og Afspændings-behandleren DortheMargrethe.dk.

 

Ønsker du mere info eller booking af en af behandlingerne eller klippekort til en af ovenstående - kontakt mig gerne på mail eller telefon.

Holmevej 180,

8270 Højbjerg

TLF:  52 40 12 46  

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2016 Dorthe Margrethe Sørensen